Tuesday, 15 August 2017

TERLENA

Waktu berlalu begitu pantas menipu kita yang terlena

Belum sempat berdzikir di waktu pagi, hari sudah menjelang siang, belum sempat bersedekah pagi, matahari sudah meninggi.
Niat pukul 9.00 pagi hendak Sholat Dhuha, tiba-tiba adzan Dhuhur sudah terdengar..
Teringin setiap pagi membaca 1 juz Al-Quran, menambah hafalan satu hari satu ayat, itu pun tidak dilakukan.
Rancangan untuk tidak akan melewatkan malam kecuali dengan Tahajjud dan Witir, walau pun hanya 3 rakaat, semua tinggal angan-angan.
Beginikah berterusannya nasib hidup menghabiskan umur? Berseronok dengan usia?
Lalu tiba-tiba menjelmalah usia di angka 30, sebentar kemudian 40, tidak lama terasa menjadi 50 dan kemudian orang mula memanggil kita dengan panggilan “Tok Wan, Atok…Nek” menandakan kita sudah tua.
Lalu sambil menunggu Sakaratul Maut tiba, diperlihatkan catatan amal yang kita pernah buat….
Astaghfirullah, ternyata tidak seberapa sedekah dan infaq cuma sekedarnya, mengajarkan ilmu tidak pernah ada, silaturrohim tidak pernah buat.
Justeru, apakah roh ini tidak akan melolong, meraung, menjerit menahan kesakitan di saat berpisah daripada tubuh ketika Sakaratul Maut?
Tambahkan usiaku ya Allah, aku memerlukan waktu untuk beramal sebelum Kau akhiri ajalku.
Belum cukupkah kita menyia-nyiakan waktu selama 30, 40, 50 atau 60 tahun?
Perlu berapa tahun lagikah untuk mengulang pagi, siang, petang dan malam, perlu berapa minggu, bulan, dan tahun lagi agar kita BERSEDIA untuk mati?
Kita tidak pernah merasa kehilangan waktu dan kesempatan untuk menghasilkan pahala, maka 1000 tahun pun tidak akan pernah cukup bagi orang-orang yang terlena.
~Al Marhum Prof Hamka~

Tuesday, 1 August 2017

BUKU 111 FORMULA TARIK REZEKI

Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

Assalamualaikum



Buku ni untuk cuci kolam jiwa

Bila hati bersih

Rezeki mudah datang (rezeki dalam bentuk apa sahaja, contohnya duit, kesihatan atau rezeki kebahagian rumahtangga)

Terima kasih kerana berminat mendapatkan buku FTR best seller 2017.
Terbaik di pasaran Online.

BUKU rezeki PERTAMA Di Malaysia yang menggunakan intonasi bahasa santai, straight to the point, JELAS, PENGALAMAN sebenar 100% dan #BacaBacaSENTAP. (Penggunaan Seumur Hidup)

========================

#BacabacaSENTAP 😱😱😱

Panduan Lengkap dan TERBUKTI berkesan menyelesaikan segala masalah berkaitan REZEKI.

Buku Ajaib yang Luar Biasa memberikan kelainan aura kepada yang membaca. TAK JEMU BACA!

Pengalaman Sebenar 100%

Konsep rezeki sebenar yang menyeluruh dan mendalam (ILMU PADAT)

Umpama Nota Seminar yang PREMIUM dan GLOBAL

MenJIMATkan masa dan duit berpuluh ribu menuntut ILMU (Tak perlu belajar bertahun-tahun)

========================

Harga Sebenar BUKU FTR berpakej PREMIUM ( + Kelas Tusyen Online+ Ebook Percuma 5 modul PDF + Jurnal Impian FTR + Tasbih Digital) adalah RM520.90 TETAPI...

Sekarang  BUKU FTR EDISI PAKEJ PREMIUM [BUKU FTR + KELAS TUSYEN ONLINE +WORKBOOK JURNAL IMPIAN + TASBIH DIGITAL] hanya RM199 SAHAJA termasuk Postage! 
(JIMAT RM321.90) Berbaloi-Baloi!

Info PENTING!

Dapat membantu menyelesaikan masalah rezeki bocor, masalah hutang, masalah keluarga, masalah DUIT susah nak lekat dan menaikkan sales MERIMBUN bagi orang-orang bisness.

Buku ni adalah cetakan ketiga tebal lebih 500 mukasurat dan cetakan pertama & kedua dah sold out.

Pelaburan cikpuan dijamin sepenuhnya dengan ratusan testimoni-testimoni tulen pembaca FTR 100%. (MONEY BACK GUARANTEE)

Sudah lebih 2000++ unit terjual.

Lebih 5 Tahun Di Pasaran.

Cikpuan setuju untuk teruskan tempahan sebelum stok licin? 😊

Klik sini http://bit.ly/formulaluasrezeki

Atau boleh whatsapp saya di 0199255267 (Puan Nurul)

Wednesday, 26 August 2015

Sophea Jubah Exclusive

Assalamualaikum

Covering aurah is our priority

Jom dapatkan jubah basic Sophea sekarang, jubah bestseller yang best, selesa dan warna yang sungguh menarik!

Material: Italian Avante by Jakel
- kain tebal dan tidak panas
- tidak mudah kedut
- mudah digosok
- basuhan lembut dan keringkan di tempat teduh

Price: RM89 (SM free postage / SS add RM3)

Zip Nursing (10 inch)

Princess design (better aurah coverage)

Mudah Wudhuk (lengan jubah boleh lipat)

Friendly untuk wanita mengandung =)





Code: SOPHEA JUBAH LUCITE GREEN
Price: RM89 FREE POSTAGE
Size: S , M , L , XL

SOLD OUT

Code: SOPHEA JUBAH RIBENA MAROON
Price: RM89 FREE POSTAGE
Size: S , M , L , XL

Code: SOPHEA JUBAH HONEY GOLD
Price: RM89 FREE POSTAGE
Size: S , M , L , XL

Code: SOPHEA JUBAH MULBERY PINK
Price: RM89 FREE POSTAGE
Size: S , M , L , XL

Code: SOPHEA JUBAH SAPPHIRE BLUE
Price: RM89 FREE POSTAGE
Size: S , M , L , XL

Code: SOPHEA JUBAH OLIVE GREEN
Price: RM89 FREE POSTAGE
Size: S , M , L , XL

Code: SOPHEA JUBAH LAVENDAR PURPLE
Price: RM89 FREE POSTAGE
Size: S , M , L , XL

Code: SOPHEA JUBAH DAZZLING ROSE
Price: RM89 FREE POSTAGE
Size: S , M , L , XL

Code: SOPHEA JUBAH ENCHANTING GREEN
Price: RM89 FREE POSTAGE
Size: S , M , L , XL

Code: SOPHEA JUBAH CLASSIC BLUE
Price: RM89 FREE POSTAGE
Size: S , M , L , XL



Tunggu apa lagi? Jom buat jubah harian =)

SMS / Whatsapp 0199255267

Tuesday, 25 August 2015

Telekung Haseena

Assalamualaikum

Material: High Quality Cotton Oil
- tidak mudah luntur ketika dibasuh
- basuhan secara sederhana
- keringkan di bawah tempat yang teduh

Tidak terbang terbang ketika rukuk dan sujud

Corak sulam sakura eksklusif

Tidak panas dan selesa

Mudah dibawa ke mana sahaja

FREE TRAVEL BAG

Harga: RM80 termasuk kos penghantaran


Code :HASEENA Periwinkle
Price : RM80 (include postage)

Code :HASEENA Strawberry Ice
Price : RM80 (include postage)

Code :HASEENA Sea Green
Price : RM80 (include postage)

Code :HASEENA Peach Tangerine
Price : RM80 (include postage)

Code :HASEENA Cappucino Brown
Price : RM80 (include postage)

Code :HASEENA Lemon Chiffon
Price : RM80 (include postage)

Code :HASEENA Olive Green
Price : RM80 (include postage)

Code :HASEENA Nescafe
Price : RM80 (include postage)

Code :HASEENA Roasted Almond
Price : RM80 (include postage)

SMS / WHATSAPP 0199255267

Telekung Jameela

Assalamualaikum

Keistimewaan Telekung Jameela

Material: High Quality Cotton

Sulam LACE EXCLUSIVE pada hujung telekung

Tidak panas dan tidak mudah terbang terbang

DUA LAPIS KAIN PADA BAHAGIAN KEPALA SEHINGGA LEHER untuk extra coverage

Bukaan muka yang terletak cantik

Sesuai dijadikan hadiah/hantaran/gift

PERCUMA TRAVEL BAG

Code: JAMEELA Soft Blue
Price : RM95 (include postage)

Code: JAMEELA Baby Blue
Price : RM95 (include postage)

Code: JAMEELA Sparkle Grey
Price : RM95 (include postage)

Code: JAMEELA Happy Olive
Price : RM95 (include postage)

Code: JAMEELA Mustard Gold
Price : RM95 (include postage)


Code: JAMEELA Cherry Red
Price : RM95 (include postage)

Code: JAMEELA Coral Red
Price : RM95 (include postage)

Code: JAMEELA Snow White
Price : RM95 (include postage)

Code: JAMEELA Creme Brulee
Price : RM95 (include postage)
Code: JAMEELA Sugar Pink
Price : RM95 (include postage)

Code: JAMEELA Carribean Sea
Price : RM95 (include postage)

Code: JAMEELA Liliac Luster
Price : RM95 (include postage)

Code: JAMEELA Sweet Lavender
Price : RM95 (include postage)




SMS / WHATSAPP 0199255267

Melur Jubah Collection

Assalamualaikum. 

Dapatkan Melur Jubah Collection, koleksi PREMIUM dari BelloScarves.

Material: High Quality Creepe

PREMIUM DESIGN

Corak yang unik

4 warna eksklusif

HARGA: RM130 termasuk kos penghantaran

Features/Kelebihan:
Tidak perlu iron
Tidak mudah berkedut
Nursing friendly (10 inch hidden zip)
Wudhuk friendly (7 inch hidden zip)

Size available: S and M only



Code: MELUR JUBAH JUBAH HIJAU LIMAU
Price: RM130 (FREE POSTAGE)
Size: S and M
Status: Available



Code: MELUR JUBAH JUBAH UNGU ORKID
PriceRM130 (FREE POSTAGE)
Size: S and M
Status: Available



Code: MELUR JUBAH JUBAH MERAH MANGGIS
PriceRM130 (FREE POSTAGE)
Size: S and M
Status: Available



Code: MELUR JUBAH JUBAH PINK JAMBU
PriceRM130 (FREE POSTAGE)
Size: S and M
Status: Available






LIMITED PCS. GRAB SEKARANG! =)
Whatsapp 0199255267

Thursday, 7 May 2015

Lelaki Sejati Setia Yang Terbaik


Dia lelaki yang setia. Sabar menanti si dia. Dia tak gopoh. Tak perlu sentiasa mencari-cari, text mesej setiap hari. Last sekali mesej, cuma untuk ucap hari jadi. Cakapnya pada si dia cuma yang perlu sahaja, cukup untuk tahu dia masih hidup atau mati. Dia tak mahu ganggu hidup perempuan. Dia risau kalau-kalau terguris hati perempuan itu. Dia tak mahu sesakkan fikiran si perempuan dengan benda-benda yang tak penting, tentang cinta, sayang dan rindu. Dia mahu memperisterikan perempuan itu. Dia pasang niat itu tinggi-tinggi, tapi simpan dalam hati. Cadangnya lepas habis belajar, kerja, kumpul duit, cukup sedia, masuk meminang. Itu doa dia. Itu usaha dia, menjadi yang terbaik untuk dijadikan menantu pilihan ibu bapa si perempuan. Dia yakin dengan ketetapan Ilahi. Dia tahu dia perlu doa dan usaha. Tapi dia juga tahu takdir Tuhan adalah yang terbaik untuknya. Dia cuba kejar cita-citanya, tapi pada masa yang sama dia berserah kepada takdir-Nya. Dia yakin dengan kuasa Allah menentukan jodohnya. Dia cuma perlu fikir, jadi manusia yang berguna, jadi hamba Allah yang mulia.


Sumber: ratutakcantik.blogspot.com